www.billefast.se www.billesol.se www.billeblue.se
BIO-DIESEL / RME

 

RME går alldeles utmärkt att köra med i de allra flesta dieselbilar (även lastbilar och traktorer) istället för fossil diesel, men kolla för säkerhets skull med din bilhandlare eller i din instruktionsbok.

RME är enkelt sagt matolja som är helt ofarlig för miljön vid hanterandet. Man kan alltså hälla ut en hel dunk med RME på marken utan att någon eller någonting tar skada.

Det finns en massa skrönor om att RME gör så att motorn stannar etc, men det är inte sant. Det som är sant är att RME (precis som matolja) kan härskna/bli fuktig om den står väldigt länge. Dvs parkerar du tröskan över vintern så kanske det inte är läge att fylla den med RME precis innan.

Det går alldeles utmärkt att blanda RME och vanlig diesel i tanken på ditt fordon hur som helst, det blir inga skador av det.

RME är i dagsläget inte beskattad alls (förutom vanlig moms), så det du betalar är faktisk det den kostar att tillverka. Hur det blir i framtiden får våra folkvalda bestämma.

Så vill du vara lite mer miljövänlig (RME är faktiskt 100% koldioxidneutralt!) och gynna våra inhemska bönder istället för oljeshejkerna, så prova att fylla tanken med RME.

TANKA NÄRODLAT...

 

Billemack AB, Tostarp 5830, 268 74 Billeberga. Epost: kontakt@billemack.se. Telefon: 070 386 71 22.
Org.nr 556876-9920. Bg 831-3611.

Copyright Billemack AB 2016. Made by MOJI. www.moji.se.